05.11.2019
Balletjes van kalfsgehakt gevuld met Hervekaas
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de balletjes
- 600 g kalfsgehakt
- 1 ei
- 2 eetlepel gehakte peterselie
- 1 fijngehakt teentje look
- 1 Hervekaas
- 2 eetlepels havervlokken
- Zout en peper
Voor de saus
- 500 g fijngesneden champignons
- 20 cl room
- 2 sjalotten
- 1 fijngehakt teentje look
- Zout en peper van de molen
- 20 g boter
De bereiding van de balletjes van kalfsgehakt gevuld met Hervekaas
Meng alle ingrediënten voor de balletjes behalve de Hervekaas. Maak de balletjes. Vul elk balletje met een stuk Hervekaas.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten op 180°C.
Terzelfdertijd, warm de boter op met de sjalotten. Voeg na een paar minuten de look en champignons toe.
Laat sudderen en voeg er de room aan toe. Kruid met peper en zout.
Voeg de balletjes in de saus en laat nog 5 minuten voortsudderen.
Serveer met gaargestoomde aardappelen.
Kies een aardappelsoort die in de saus tot puree kan worden gestampt.
Recept van Tomate-Cerise