Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Een zeer Luikse burger met Terre de fromages

07.06.2023

Een zeer Luikse burger met Terre de fromages

Adrien, van het Instagram-account @mindful.epicurean, heeft een originele burger bedacht die gemakkelijk te maken is met 2 van onze kazen uit Val-Dieu: Bouquet des moines en abdijkaas met sneden 🧀 en Luikse siroop om hem te sublimeren.

Wat heb je nodig voor dit recept?
Voor de saus (voor 3 personen):

  • – 100 ml room
  • – 2 el Luikse siroop
  • – 1 el honing
  • – Balsamicoazijn (hoeveelheden naar smaak)
  • – Zout en peper
    Advies van Adrien: “Het beste is om de hoeveelheden naar eigen smaak aan te passen”.

Voor de burger

  • – 3 hamburgerbroodjes
  • – 3 biefstukjes
  • – Val-Dieu kaas (1 Bouquet des moines & 1 pak abdijkaas 175g)
  • – Uien
  • – Salade
  • – spek

Hoe maak je dit recept?

  1. 1. Kook de uien in dezelfde pan (zout + peper) en laat ze karamelliseren. Voeg de azijn toe om ze af te blussen. Voeg dan geleidelijk de honing, Luikse siroop en kookroom toe. Pas de saus aan naar smaak.
  2. 2. Bak het spek. Zet opzij.
  3. 3. Snijd de Val-Dieu Bouquet des Moines in plakjes. Smelt in de magnetron.
  4. 4. Bak de steaks. Zet ze vervolgens apart.
  5. 5. Zet de broodjes een paar minuten in de oven.
  6. 6. Schik de hamburger, te beginnen met 2 dunne plakjes D’abbaye kaas. Leg de uien erop. Leg het vlees erop, dan het spek en als laatste de saus. Leg er 2 plakjes gesmolten Val-Dieu du Bouquet des Moines en een beetje sla op. Voeg meer saus toe voor de zoetekauwen.
    Je burger is klaar! Eet smakelijk!

Vond je dit recept lekker? Bekijk de video op het Instagram-account van @mindful.epicurean www.instagram.com/p/CrLobp_NWd0/
Eet smakelijk!