Meer weten
Al eeuwenlang staan monniken bekend om het maken van uitzonderlijke bieren en kazen. Het recept voor deze kaas is het resultaat van de knowhow die in de loop der jaren in onze abdijen is opgebouwd.
In de vorige eeuw werd op verzoek van de monniken van de cisterciënzerabdij van Val-Dieu de Casse-Croûte geproduceerd omdat zij hun bezoekers graag kaas wilden aanbieden. De Casse-Croûte ontwikkelt zijn volledig natuurlijke korst, zijn soepele textuur en zijn zachte, licht boterachtige smaak tijdens zijn affinage in de rijpingskelder.
Vandaag wordt de kaas Casse-Croûte nog steeds gemaakt en heeft hij ook zijn naam gegeven aan de brasserie die zich op de site van de abdij bevindt en waar u deze kaas in een authentiek kader kunt proeven.
categorie : Onverhitte geperste kaas
Val-Dieu Casse-Croûte 1,5 kg
Kaas met een soepel en smeuïge textuur
Smaak |
|
Melktype |
|
Waar te koop?
De Val-Dieu Casse-Croûte 1,5 kg is verkrijgbaar in uw kaaswinkel.
Gedetailleerde info
Ingrediënten |
|
Allergenen |
|
Divers |
|
Voedingswaarden
Voor 100g | per portie (30g) | |
---|---|---|
Energie (Kj) | 1405 | 422 |
Energie (Kcal) | 338 | 102 |
Vetten | 26 | 8 |
waarvan verzadigde vetzuren | 17 | 5 |
Voor 100g | per portie (30g) | |
---|---|---|
Koolhydraten | 0 | 0 |
waarvan suikers | 0 | 0 |
Eiwitten | 25 | 6 |
Zout | 1,8 | 0,5 |