Plateau de fromages de la fromagerie Terre de fromages
Het gamma
Val-Dieu Casse-Croûte 1,5 kg

Meer weten

Al eeuwenlang staan monniken bekend om het maken van uitzonderlijke bieren en kazen. Het recept voor deze kaas is het resultaat van de knowhow die in de loop der jaren in onze abdijen is opgebouwd.

In de vorige eeuw werd op verzoek van de monniken van de cisterciënzerabdij van Val-Dieu de Casse-Croûte geproduceerd omdat zij hun bezoekers graag kaas wilden aanbieden. De Casse-Croûte ontwikkelt zijn volledig natuurlijke korst, zijn soepele textuur en zijn zachte, licht boterachtige smaak tijdens zijn affinage in de rijpingskelder.

Vandaag wordt de kaas Casse-Croûte nog steeds gemaakt en heeft hij ook zijn naam gegeven aan de brasserie die zich op de site van de abdij bevindt en waar u deze kaas in een authentiek kader kunt proeven.

categorie : Onverhitte geperste kaas

Val-Dieu Casse-Croûte 1,5 kg

Kaas met een soepel en smeuïge textuur

Smaak

  • Sterkte
  • Smeuïgheid

Melktype

  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Herkomst: België

Waar te koop?

De Val-Dieu Casse-Croûte 1,5 kg is verkrijgbaar in uw kaaswinkel.

Gedetailleerde info

Ingrediënten

  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Zout
  • Stremsel
  • Fermenten
  • Bewaarmiddel : natriumnitraat

Allergenen

  • Bevat koemelk

Divers

  • Deze kaas bevat geen lactose
  • Code EAN : 95411058100167
  • Eenheden / doos : 1
  • Kaas met variabel gewicht

Voedingswaarden

Voor 100g per portie (30g)
Energie (Kj) 1405 422
Energie (Kcal) 338 102
Vetten 26 8
waarvan verzadigde vetzuren 17 5
Voor 100g per portie (30g)
Koolhydraten 0 0
waarvan suikers 0 0
Eiwitten 25 6
Zout 1,8 0,5