Meer weten
Val-Dieu Herve zacht is een Hervekaas die 4 weken rijpt in een kelder. Tijdens dit rijpingsproces wordt de kaas meerdere keren gewassen en gekeerd. Dit proces geeft Val-Dieu Herve zacht een zachte smaak en krachtige aroma’s die typisch zijn voor zachte kazen met gewassen korst.
In overeenstemming met het BOB-lastenboek wordt Hervekaas, de enige Belgische kaas met deze benaming, gemaakt van goede melk uit het Land van Herve, niet ver van de mythische Abdij van Val-Dieu.
Traditioneel wordt Hervekaas gegeten op een sneetje brood met Luikse siroop, vergezeld van een kopje koffie. Tegenwoordig wordt Hervekaas steeds vaker gebruikt in eenvoudige en verrassende recepten, want eenmaal gekookt wordt zijn krachtige smaak zachter om ons te doen smelten van genot! Ontdek hier onze recepten met Hervekaas.
In het assortiment van Val-Dieu vind je ook andere speciaal gerijpte Herve kazen, waaronder Val-Dieu gerijpt met Abdijbier en Val-Dieu Herve delicate kruidaroma’s.
categorie : Zachte kaas met gewassen korst
Val-Dieu Herve Zacht 200g
Hervekaas Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)
Smaak |
|
Melktype |
|
Serveren bij |
|
Waar te koop?
Gedetailleerde info
Ingrediënten |
|
Allergenen |
|
Bijkomende info |
|
Voedingswaarden
Voor 100g | per portie (30g) | |
---|---|---|
Energie (Kj) | 1314 | 394 |
Energie (Kcal) | 317 | 95 |
Vetten | 27 | 8 |
waarvan verzadigde vetzuren | 18 | 5 |
Voor 100g | per portie (30g) | |
---|---|---|
Koolhydraten | 0 | 0 |
waarvan suikers | 0 | 0 |
Eiwitten | 19 | 6 |
Zout | 2,5 | 0,8 |