Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Kipsalade tex-mex met Val-Dieu

Hoofdgerecht

Kipsalade tex-mex met Val-Dieu

Downloaden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 schaaltje Val-Dieu Abdijkaas in blokjes (280 g)
  • 400 g kipfilet
  • 200 g kerstomaten
  • 4 slakropjes little gem
  • 2 kleine avocado’s
  • 1 rode ui
  • 1 Bulgaarse yoghurt natuur (125 g)
  • ½ rode chilipeper
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke eetlepel Taco kruidenmix (in zakje)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de kruidenmix met de olijfolie. Wrijf de kipfilets in met dit mengsel en bak ze aan beide kanten op matig vuur gedurende 10 min.
  2. Mix ¼ van een avocado met het limoensap, de yoghurt, 5 eetlepels koud water, de mayonaise en de gehakte, halve chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de kerstomaten doormidden, de slakropjes in 4, de avocado’s in plakjes en de rode ui in fijne ringen. Schik alles op een grote schaal of verdeel over borden.
  4. Snij de kipfilets in plakken, leg ze op de kipsalade, voeg de blokjes kaas toe en serveer meteen. Geef er de saus apart bij.

Tip : Je kan de kip vervangen door scampi’s, eveneens te bakken met de kruidenmix.