Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Quiche met Bouquet des Moines, broccoli en pancetta

Hoofdgerecht

Quiche met Bouquet des Moines, broccoli en pancetta

Downloaden

Ingrediënten voor 3-6 personen

  • 1 Val-Dieu Bouquet des Moines 150g
  • 1 vel kant-en-klaar kruimel- of bladerdeeg
  • 1 broccoli (400 g)
  • 150 g pancetta in reepjes gesneden
  • 3 eieren
  • 25 cl lichte, verse room
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Maak de broccoliroosjes los en snij de stengels fijn. Schil en snij de stronk in kleine blokjes. Doe alles in een kookpot met kokend water en reken 4 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
  3. Verwarm intussen de olie in een braadpan en bak de pancetta en de gehakte ui goudbruin. Laat goed uitlekken.
  4. Klop de eieren los met de room in een grote kom. Voeg de uitgelekte broccoli toe en de pancetta met ui. Kruid met peper en lichtjes met zout.
  5. Bekleed een taartvorm met het deeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en bestrooi met de in grote blokjes gesneden Bouquet des Moines. Zet 25 min in de oven.
  6. Serveer warm, als voor- of hoofdgerecht, met een tomatenslaatje. Deze quiche is ook koud heel lekker voor een buffet of picknick.

Tip : Dit recept kan je ook bereiden met een restje gekookte groenten.